Adressi opiskelijahintaisten kausilippujen puolesta luovutettiin ministeri Sirpa Paaterolle

Ajankohtaista

 

Adressi VR:n kausilippujen opiskelija-alennusten puolesta luovutettiin kehitys- ja omistajaohjausministeri Sirpa Paaterolle 4.2.2015. Adressin suunnittelijat hyvinkääläinen Jussi Kukkola, riihimäkeläinen Miia Nahkuri ja järvenpääläinen Sonja Huttunen olivat tyytyväisiä adressin jättämisen jälkeen. ”Nyt asia on vihdoin viety päättävälle taholle. Ministeri otti asian tosissaan.”, Jussi Kukkola kertoo.

Tällä hetkellä VR ei tarjoa lainkaan opiskelijahintaista kausilippua lähijuniin. Tästä syystä yli 16-vuotiaan opiskelijan on ostettava joko täysihintainen aikuisen kausilippu tai riittävä määrä opiskelijahintaisia kymmenen kerran sarjalippuja. Nykyisellään opintotuki ei riitä kattamaan edes kuukauden koulumatkoja. ”Tilanne on epäoikeudenmukainen opiskelijoille, jotka koulumatkojen puitteissa pystyisivät asumaan kotikunnassa.” Miia Nahkuri toteaa.

Kolmikko lähti ajamaan muutosta VR:n kausilippujen hinnoitteluun netti-adressin ja tehokkaan some-kampanjan avulla. Allekirjoitusten kerääminen adressiin päättyi tammikuun lopussa. Sen allekirjoitti lähes 2300 henkilöä. ”Allekirjoittajien suuri määrä ja aktiivisuus sosiaalisessa mediassa osoittavat, että epäkohta on todellinen. Asia on korjattava mahdollisimman nopeasti”, Sonja Huttunen huomauttaa.


Lisätiedot:
Jussi Kukkola (kukkola.jussi@gmail.com, 044 585 5285)
Miia Nahkuri (miia.nahkuri@gmail.com, 040 825 5967)
Sonja Huttunen (sonja.huttunen@gmail.com, 040 767 8805)