Adressi VR:n kausilippujen opiskelija-alennuksista saa laajaa tukea

Ajankohtaista

 

Tiistaina 18.11. julkaistu adressi VR:n kausilippujen opiskelija-alennuksien puolesta on kerännyt jo yli 1900 allekirjoitusta. Adressin tekijät, kaupunginvaltuutetut Jussi Kukkola (Hyvinkää) ja Miia Nahkuri (Riihimäki) ovat tyytyväisiä tulokseen.

– Olemme vilpittömästi iloisia siitä, että adressi kerää näin laajaa tukea. Opiskelijoiden sorsiminen saa jo riittää. Pääkaupunkiseudun radanvarsikunnissa asuvat opiskelijat eivät halua tunkea opiskelijapaikkakuntien vuokrasumppuun, vaan pystyvät hyvin kulkemaan junalla kouluun. Miksi palkkioksi tarjotaan vain keppiä porkkanan sijasta? Nahkuri kysyy.

– Tilanne korkeakoulussa opiskelevan kannalta on kestämätön. Oma opintotukeni ei riitä kattamaan edes kuukausittaisia matkakulujani. Säästän puolessa vuodessa yhdeksän euroa ostamalla kymmenen kerran sarjalippuja opiskelijahinnalla aikuisen kausilipun sijasta. Mistään opiskelija-alennuksesta ei voida edes puhua, Keravalla opiskeleva Kukkola jatkaa.

Tällä hetkellä VR ei tarjoa lainkaan opiskelijoille alennuksia kausilipuista. Opiskelija-alennusta saa sarjalipuista sekä kertalipuista. VR on perustellut asiaa sillä, ettei voi antaa jo valmiiksi edullisista aikuisten kausilipuista päällekkäisiä alennuksia. Alle 16-vuotiaille VR tarjoaa kuitenkin juniorihintaisen kausilipun.

– Naurettava perustelu. Kausilippuihin myönnetty opiskelija-alennus ei kaada VR:n taloutta. Tämä on arvokysymys, Nahkuri tyrmää.

– Nyt tarvitaan poliittista tahtoa. Vetoamme VR:n hallintoneuvostoon, näyttäkää, että välitätte opiskelijoista, Kukkola pyytää.

Adressin voi käydä allekirjoittamassa muun muassa sähköisesti osoitteesta www.adressit.com/operaatiokausilippu.