Ihmisten säilytettävä luottamus hyvinvointivaltioon

Ajankohtaista

SDP:n Nahkuri: Ihmisten säilytettävä luottamus hyvinvointivaltioon

Asematapahtuma keräsi runsaasti demariehdokasehdokkaita Riihimäen toverien teltalle. Paikalla olivat paikallisen päättäjän Miia Nahkurin lisäksi ainakin Tarja FilatovMika KariJohannes KoskinenJari Pirinen ja Ville Skinnari.

Nahkuri kertoo, että vaalityö on käynnistynyt positiivisessa hengessä ja että on ollut ilo huomata, että vaalityötä on valmis tekemään moni puolueen jäsen, mutta myös joukko ihmisiä, jotka eivät ole puolueemme jäseniä.

– Meitä yhdistävät kuitenkin samat arvot, minkä vuoksi uskon sosialidemokraattien kannatuksen olevan paljon suurempi kuin mitä gallupit antaa ymmärtää. Puolueäänestykseen olen panostanut aloittamalla vaalityön erilaisissa tapahtumissa ja mm. uudistamalla nettisivut. Teen vaalityötä nyt jo täydellä höyryllä, koska ajattelen että tämä ei mene hukkaan vaan puolueen yhteiseen pottiin, oli jäsenäänestyksen tulos mikä tahansa.

Ihmisiä kohdaten

Nahkuri sanoo, että kannatus nousee ihmisiä kohtaamalla ja pitkäjänteisellä työllä.

– Luottamus palautetaan tekemällä pitkäjänteistä työtä eikä katteettomilla ”pikavippilupauksilla”. Oman linjan esiin tuominen on myös tärkeää, jossa mielestämme olemme nyt onnistuneet koko ajan paremmin.

– Tärkeätä on, että ihmiset säilyttävät luottamuksensa hyvinvointivaltioon ja sen kykyyn taata ihmisille samanlaiset mahdollisuudet menestyä taustasta riippumatta. Tämän vuoksi mm. koulutusjärjestelmään kehittäminen on erityisen tärkeää. Kampanjani aikana haluan muistuttaa, että meillä Suomessa on monia asioita, jotka ovat jo hyvin, mutta näiden eteen tulee tehdä aktiivisesti töitä. Esimerkiksi laadukkaiden terveyspalveluiden saanti ei saa riippua rahapussin suuruudesta. Haluan ihmisten voivan luottaa siihen, että yhteiskunta pystyy kannattelemaan silloin kun sen apua syystä tai toisesta tarvitsee.

TE-toimistoissa tökkii

Nahkuri sanoo tällä hetkellä olevansa huolissaan työllisyydestä ja sen hoidosta.

– Kun työllisyystilanne on valmiiksi huono, on vielä tärkeämpää, että työllisyyden hoitoon liittyvät palvelut toimivat parhaimmalla mahdollisella tavalla.  Tem:in teettämässä asiakaspalautetutkimuksessa kävi ilmi, että TE-palveluiden organisaatiuudistus ei ole sujunut odotusten mukaisesti ja että sekä työnhakijat ja työnantajat antoivat tylyn tuomion Hämeen te-toimistolle. Omassa työssäni sosiaalipalveluissa olen huomannut tämän. Hämeen TE-toimisto ei ollut suinkaan ainoa, jossa uudistus ei ole sujunut odotusten mukaisesti. Nyt on seurattava tarkasti johtuuko ongelmat uuden organisaatiomallin käyttöönotosta johtuvista pulmista, vai onko uudistusta pohdittava uudelleen.

– Riihimäellä kunnallispolitiikassa polttavimmat kysymykset liittyvät säästötalkoisiin joita on jo tänä vuonna tehty. Ensi vuoden budjettia lähdetään rakentamaan haastavissa olosuhteissa. Lautakunnissa on laadittu jo omia budjettiehdotuksia ja mm. Riihimäki-lisän kohtalo on puhututtanut. Ajattelen, että yhteiskunnan pahoinvointiin tulee vastata lisäämällä hyvinvointia, eikä kurjistaa entisestään niiden elämää, joilla jo nyt on tarpeeksi haasteita. Tämä toimii punaisena lankana kun lähdemme tekemään kaupungin ensi vuoden talousarviota.

Julkaistu Hämeen Kaiussa 15.9.2014
Teksti: Hämeen Kaiku