Lähijunien kuukausilippuihin opiskelija-alennus

Ajankohtaista

SDP:n Kukkola ja Nahkuri: Lähijunien kausilippuihin opiskelija-alennus

VR ei tarjoa opiskelija-alennusta lähijunien kausilippuihin. Nuoret kansanedustajaehdokkaat ja kaupunginvaltuutetut,  riihimäkeläinen Miia Nahkuri ja hyvinkääläinen Jussi Kukkola vaativat asiaan muutosta ja ovat perustaneet kansalaisadressin opiskelija-alennuksen puolesta.

Kansalaisadressin suosio yllätti ja adressin on allekirjoittanut parissa päivässä jo yli 1500 henkilöä. Adressiin nimiä kerätään tammikuulle, jonka jälkeen se on tarkoitus luovuttaa VR:n johdolle sekä valtion omistajanohjauksesta vastaavalle ministeri Sirpa Paaterolle (sd.).

– Tämä opiskelijoiden sorsiminen saa luvan riittää. Toisen asteen opiskelija on oikeutettu tietyin kriteerein Kelalta saatavaan koulumatkatukeen. Korkeakouluopiskelijat eivät tätä tukea kuitenkaan saa asettaen opiskelijat epätasa-arvoiseen asemaan. Esimerkiksi oma opintotukeni ei riitä kattamaan edes kuukausittaisia junamatkoja, Kukkola kertoo.

– Työmatkalaiset voivat vähentää matkoista aiheutuvat kulut verotuksessa, mutta opiskelijat eivät näin voi tehdä.

– Ei voi olla niin, että pakotamme opiskelijamme muuttamaan radanvarsikunnista opiskelupaikkakunnalleen, vaikka he kykenisivät liikkumaan päivittäin kouluun julkisilla kulkuneuvoilla. Ja sitten ihmettelemme vielä pääkaupunkiseudun vuokrapulaa. Meille radanvarsikunnille on tärkeää, että pendelöinti tehdään mahdolliseksi jo opiskeluaikoina. Pääradan välityskyvyn parantaminen on tärkeää alueemme kunnille ja sen lisäksi junalla kulkeminen päivittäin on tehtävä kaikille mahdolliseksi, Nahkuri toteaa.


Julkaistu Hämeen Kaiussa 22.11.2014
Teksti: Hämeen Kaiku


Pääset allekirjoittamaan adressin TÄSTÄ.