Ministeri Paatero avasi Miian vaalitoimiston

Ajankohtaista

SDP:n kehitys- ja omistajaohjausministeri Sirpa Paatero vieraili puolueen kansanedustajaehdokkaan Miia Nahkurin lämmintunnelmaisissa vaalitoimiston avajaisissa Rity-talolla tiistaina.

Ministeri Paatero aloitti kertomalla naisten asemasta arjessa, työssä ja politiikassa Suomessa ja maailmalla. Ministerin ja Miia Nahkurin kommentoimana vilkasta keskustelua herättivät myös omistajaohjaus, sosiaaliturva ja lapsiperheiden arki.

Paatero totesi, että lisää työtä tarvitaan, mutta sen on oltava reilua. Porvaripuolelta tehdyt esitykset helpommasta irtisanomistavasta ja pidemmästä koeajasta eivät millään tavalla helpota uuden työntekijän palkkaamista, koska työnantajan resurssit eivät näillä toimilla kasva.

Nahkuri kiinnitti huomiota muutamien puolueiden intoon lyhentää ansiosidonnaisen työttömyysturvan kestoa sillä varjolla, että sen väitetään lisäävän työllisyyttä. Mysteeriksi on jäänyt, miten jo muutenkin heikossa asemassa oleman työttömän asemaa parantaa se, että häneltä viedään toimeentulo. Nahkuri myös kiitti Paateroa hänen toimistaan omistajaohjausministerinä ja erityisesti yritysten kohtuuttomiin hallituspalkkioihin puuttumisesta.

Paatero kertoi muistavansa, kuinka hänen lapsuudessaan perheillä oli tiukan paikan tullen mahdollisuus saada avukseen kodinhoitajia, jotka kiersivät asunnosta toiseen. Kuntien säästöpaineiden vuoksi kodinhoitajat ja vanhuspalvelut yhdistyivät monessa kunnassa eikä lapsiperheille ollut riittänytkään enää kotipalvelua. Uusi sosiaalihuoltolaki takaa tämän jälleen myös perheille. Miia Nahkurin mielestä uusi laki on tärkeä, mutta on varottava ettei se jää säästölaiksi – lastensuojelun resursseja ei saa tällä varjolla pienentää.

Ministeri Paatero arveli, että jos SDP ei ole mukana seuraavassa hallituksessa, on sosiaaliturvaan tulossa leikkauksia, joita mm. Kokoomus on näitä esittänyt. SDP ei halua leikata niiltä, joille arjesta selviytyminen on jo nyt haastavaa.

Lapsilisien leikkauksen osalta todettiin, että tosiasiassa kokoomus olisi tehnyt lapsilisiin vielä rajummat leikkaukset, jos SDP ei olisi ollut hallituksessa puolustamassa lapsiperheiden asemaa. SDP halusi myös lapsivähennyksen verotukseen.

Hyväntuulisen tilaisuuden kulttuuriannista vastasivat tunteisiin vetoavasti muusikko Anssi Känsälä ja demari-imitaatioillaankin hauskuuttanut kimitaattori Joni Lähde.

Miia Nahkurin Rity-talolla sijaitseva vaalitoimisto on avoinna päivittäin 2.4. alkaen. Tiistaina 7.4. vaalitoimistolla ovat Miian lisäksi tavattavissa SDP:n kansanedustajat Mika Kari ja Johannes Koskinen klo 18.30.

Vaalitoimisto (1) Vaalitoimisto (2) Vaalitoimisto (3) Vaalitoimisto (5) Vaalitoimisto (7) Vaalitoimisto (13) Vaalitoimisto (15) Vaalitoimisto (17) Vaalitoimisto (18)