Hyvää itsenäisyyspäivää kaikille!

Kaupungin itsenäisyyspäivän juhla järjestettiin poikkeuksellisin järjestelyin tänä vuonna koronatilanteen vuoksi.

Oli suuri kunnia viedä kaupungin tervehdys itsenäisyyspäivän juhlaan. 

Tervehdyksessä korostin yhteisöllisyyttä ja luottamuksen vahvistamista. 

”Suomen vahvuus suurissakin vastoinkäymisissä, nyt ja historiassa, on ollut keskinäinen luottamus ja yhtenäisyys uhan edessä. Kansakunnan yhtenäisyys ja se vankka valtio, jonka edesmenneet ja nykyiset sukupolvet ovat rakentaneet yhdessä, ovat auttaneet meitä myös tämän kriisin eri hetkinä.

Pidetään huolta siitä, että näin on myös tulevaisuudessa. Tässä ajassa onkin tärkeä etsiä meitä kaikkia yhdistäviä tekijöitä ja lujittaa luottamusta toisiimme.”

Suuri kiitos juhlan järjestäjille. Koko juhla on nähtävissä Riihimäen seurakunnan YouTube-kanavalla: https://youtu.be/ThqpotXwl1k

Alla puheeni kokonaisuudessa.

Kunnioitetut sotiemme veteraanit ja lotat, veteraani- ja lottajärjstöjen edustajat, kutsuvieraat ja rakkaat riihimäkeläiset, arvoisa juhlaväki.

Itsenäisyyspäivä herättää aina syvää kiitollisuutta mennyttä kohtaan. Meidän jokaisen on tärkeä tuntea ne uhraukset, joita on tehty itsenäisen Suomen eteen. Suomen nousu maailman onnellisemmaksi ja menestyneimmäksi maaksi on tehty kovalla työllä varsin nopeasti.  On tärkeää antaa joka päivä tunnustusta tälle työlle. Ilman menneisyyden tuntemista, ei voi rakentaa tulevaisuutta. 

Suomi on aina ollut kokoaan suurempi silloin kun se on ollut yhtenäinen.  Viimeiset vuodet ovat olleet poikkeuksellisia meille kaikille. Suomi on elänyt koko muun maailman kanssa koronakriisissä, jonka me kaikki tulemme muistamaan. Suomen vahvuus suurissakin vastaoinkäymisissä, nyt ja historiassa, on ollut keskinäinen luottamus ja yhtenäisyys uhan edessä. Kansakunnan yhtenäisyys ja se vankka valtio, jonka jo edesmenneet ja nykyiset sukupolvet ovat rakentaneet yhdessä, ovat auttaneet meitä myös tämän kriisin eri hetkinä. Pidetään huolta siitä, että näin on myös tulevaisuudessa.

Tässä ajassa onkin tärkeä etsiä meitä kaikkia yhdistäviä tekijöitä ja lujittaa luottamusta toisiimme. Kriisin aikana olemme voineet luottaa siihen, että jokainen meistä hoitaa oman tehtävänsä ja olemme voineet luottaa siihen, että näin toimivat myös muut. Myös tämä kriisi on osoittanut, kuinka sidoksissa olemme toisiimme, niin täällä Suomessa, mutta myös laajemmin kansainvälisesti. Koronavirusta ei voida nujertaa yhdessä maassa, vaan tarvitsemme kansainvälistä yhteistyötä. Näin me myös selviydymme yhdessä tästä ajasta.

Vaikka koronakriisi on ajanut meidät osittain omiin oloihimme, uskon, että tämä pohjimmiltaan vahvistaa meitä yhteisönä. Myös Riihimäki haluaa olla kaupunkina yhteisö, johon kaikki ovat tervetulleita sellaisina kuin ovat ja jossa jokainen voi tuntea olonsa turvalliseksi. R niin kuin Riihimäki, R niin kuin me, kaupunki on yhteisö, joka tehdään yhdessä. Kuten Suomi, myös Riihimäki haluaa olla kokoaan suurempi, suuri pikkukaupunki. Suomi on menestynyt rohkeasti uskomalla siihen, että yhdessä ja yhtenäisinä voimme olla kokoamme suurempia ja myös Riihimäen kaupunki luottaa tähän. 

Kuten olen jo useasti todennut, tämä sisukas kansakunta on historian saatossa usein todistanut sen, että Suomi pärjää, kun se rohkeasti luottaa kansalaisiinsa ja yhdessä tekemiseen. Itsenäisen Suomen menestyksen tae tulevaisuudessakin on se, että meistä jokainen osallistuu siihen omalla panoksellaan.

Rakennetaan yhdessä rohkeasti luottamusta ja uskoa siihen, että tulevaisuus on valoisa. Näin Suomi on jälleen kokoaan suurempi.

Näillä sanoilla haluan toivottaa teille Riihimäen kaupungin puolesta oikein hyvää itsenäisyyspäivää sekä valoa joulunodotukseen ja tuleviin aikoihin. 

Kiitos.

Kommentit

Jätä kommentti