Itsenäisen Suomen menestyksen tae tulevaisuudessakin on se, että meistä jokainen osallistuu yhteiskunnan rakentamiseen omalla panoksellaan

Riihimäellä järjestettiin kutsunnat syyskuun viikolla. Vein kutsuntoihin alla olevan kaupungin tervehdyksen.

Arvoisat puolustusvoimien edustajat, kutsuntalautakunnan jäsenet, kutsuvieraat, arvoisat kutsuntatilaisuuden osanottajat!

Olen ollut viime vuosina useasti tuomassa kaupungin tervehdystä tähän arvokkaaseen ja tärkeään tilaisuuteen ja joka kerta olen todennut, että olemme eläneet varsin historiallisia ja poikkeuksellisia aikoja. Tälläkin kertaa tämä on totta, sodan roihutessa Ukrainassa. 

Me kaikki saamme lukea päivittäin surullisia uutisia sodasta ja en voi kieltää, etteivätkö nämä uutiset minua välillä ahdistaisi, jopa pelottaisi. Viime viikolla uutiset huolestuttivat minua toden teolla. Selatessani Twitteriä huomasin puolustusvoimien twiitin, joka kuului näin:

”Olemme jo pidempään ottaneet huomioon omassa varautumisessamme tämänkaltaisen tilannekehityksen, jossa Venäjä mobilisoi yhteiskuntaa kyetäkseen ylläpitämään sodankäyntikykyään. Suomeen ei edelleenkään kohdistu välitöntä uhkaa.”

Tämä 160 merkkiin mahtunut viesti rauhoitti mieleni. Vaikka tämä saattaa kuulostaa hieman yksinkertaiselta, me kaikki tiedämme, että jotta puolustusvoimat voi lähettää tällaisen viestin meille kaikille kansalaisille, sen taustalla on hurja määrä määrätietoista työtä.

Meidän jokaisen on tärkeä tuntea historia ja ne uhraukset, joita on tehty itsenäisen Suomen eteen. Riihimäen uusittuun kirjastoon avattiin tämän kuun alussa sotaveteraanien ja lottien perinnetila, johon meidän jokaisen on hyvä tutustua. 

On tärkeää antaa tunnustusta sille kaikelle työlle, joka on tehnyt Suomesta yhden maailman parhaiten menestyneistä valtioista. Kansakunnan yhtenäisyys ja se vankka valtio, jonka jo edesmenneet ja nykyiset sukupolvet ovat rakentaneet yhdessä tukevat meitä tulevaisuudessakin, kun pidämme yhdessä siitä huolta. 

Puolustusvoimilla on ollut merkittävä rooli kaupungissamme aina sen syntymästä asti tähän päivään saakka ja toivottavasti myös tulevaisuudessa. Riihimäen kaupungin yksi tärkeimmistä arvoista on rohkeus. Uusien asioiden kohtaaminen rohkeasti on usein avain elämässä eteenpäin menemiselle. 

Hyvät nuoret, tämä päivä on erityinen. Uskon, että teistä jokainen selviää omasta velvollisuudestaan ja saatte mukaanne paljon arvokkaita eväitä tulevaisuutta varten. Kannustan teitä tekemään hyviä valintoja omien mahdollisuuksienne mukaan. Luotan teihin nuoriin ja tiedän, että te pärjäätte. Näin myös Suomi pärjää ja turvaamme yhdessä tulevaisuutemme.

Jotta jatkossakin puolustusvoimat voi lähettää meille kaikille tuon puheeni alussa mainitseman tärkeän ja rauhoittavan viestin, vaatii se taustalleen sen, että tässä yhteiskunnassa meistä jokainen tekee parhaansa, omien kykyjensä mukaan. Itsenäisen Suomen menestyksen tae tulevaisuudessakin on se, että meistä jokainen osallistuu yhteiskunnan rakentamiseen omalla panoksellaan. Tästä on kyse myös tässä päivässä.

Riihimäen kaupungin puolesta haluan toivottaa teille antoisaa kutsuntapäivää sekä rohkeutta katsoa positiivisin mielin kohti tulevaisuutta!

Kommentit

Jätä kommentti