Kuulumisia Lapin kesän keskeltä

Paljon on tapahtunut viimeisten kuukausien aikana. Tällä hetkellä olen viettämässä kesälomaa Lapissa. 

Kuntavaaleissa sain vahvan tuen jatkaa työtä rakkaan kotikaupungin kehittämistä. Olen tästä valtavan kiitollinen ja kotikaupungin ääniharavaksi nouseminen vetää hyvin nöyräksi.

Vaikka valtasuhteet Riihimäellä vaihtuivat, uskon yhteistyön jatkuvan hyvänä oikeisto-vasemmisto-akselilla, kuten kesäkuussa julkaistussa Aamupostin haastattelussa totean (https://www.aamuposti.fi/paikalliset/4186143).

Kaikkein eniten kuntavaaleissa harmittaa äänestysprosentti, jota kommentoin myös Aamupostin tekemässä haastattelussa.
”Suurin häviäjä Riihimäellä on demokratia, Nahkuri sanoo.
– Äänestysprosentti (50,2) oli kamala. Siihen pitää reagoida tietenkin puolueena, mutta myös kaupungin toiminnassa täytyy pitää huolta, että edustuksellinen demokratia pysyy kunnossa.”
Mitkä ovat ne ratkaisut, joilla ihmiset saadaan äänestämään vaaleissa? Tätä olen miettinyt kaikkein eniten kesän aikana. 

Tätä pohdin myös uuden työni parissa, jonka aloitin heti vaalien jälkeen. Toimin nyt SOSTEssa erityisasiantuntijana. SOSTE on yhdessä jäsenjärjestön kanssa rohkea vaikuttaja ja asiantuntija, joka rakentaa sosiaalisen hyvinvoinnin ja terveyden edellytyksiä, osallistumismahdollisuuksia sekä oikeudenmukaista ja vastuullista yhteiskuntaa
Työ ei olisi voinut alkaa mielenkiintoisempana aikana, koska eduskunta hyväksyi historiallisen sote-uudistuksen ennen kevätkauden päättymistä. Täydellinen siitä ei varmasti tullut, mutta askel otettiin eteenpäin.

Työ alueilla alkaa nyt toden teolla. Osa alueista on valmiimpia muutoksiin, koska osassa maakuntia sote-rakenteita on jo olemassa enemmän. Kanta-Hämeessä työtä riittää, mutta siitäkin selvitään.
Ison uudistuksen keskellä on upeaa päästä työskentelemään juuri SOSTEssa. Järjestöjen toimintamahdollisuudet tulee turvata myös uusissa rakenteissa ja aluevaalit tulevat olemaan merkittävä vaikuttamisen paikka myös kaikille sote-järjestöille.

Paljon on siis tapahtunut ja monesta asiasta olen valtavan kiitollinen. Syksyllä edessä siintää myös muita uusia haasteita kun uusi valtuusto aloittaa työnsä. Palaan näihin myöhemmin. 

Vielä kerran suuri kiitos kaikille tuesta kuntavaaleissa!

Pidetään toisistamme huolta!

Rohkeudella ja sydämellä
Miia 

Kommentit

Jätä kommentti