Onnea Riihimäki -aurinkokunnan rohkein kaupunki!

Tänään vietetään Riihimäki-päivää! Kaupuginmuseon pihalla järjestettiin kuntalaisille juhla, johon sain kunnian viedä kaupungin tervehdyksen. Alla pitämäni tervehdys.

Arvoisa juhlaväki, paljon onnea Riihimäki ja riihimäkeläiset! 

Kiva olla täällä näin Riihimäki-päivänä teidän kanssanne. 

Näin Riihimäki-päivänä on hyvä pysähtyä hetkeksi pohtimaan, mikä tässä rakkaassa kotikaupungissa on parasta. Tähän voisi luetella lukemattoman määrän asioita, mutta lopulta vastaus on itselleni hyvin selkeä: ihmiset. Riihimäen edellinen ja myös juuri päivitetty strategia pohjautuvat siihen, että Riihimäki tehdään yhdessä. Sujuva arki, mutta myös parhaat juhlat tehdään yhdessä. Tämäkin juhla olisi hyvin erilainen, jos tähän osallistuisi vain kaupunki organisaatio. Tästä juhlasta ja itse asiassa koko tämän viikonlopun kaikista upeista tapahtumista tekee paljon monipuolisemman ja arvokkaamman se, että nämä kokoavat erilaisia ihmisiä sekä toimijoita yhteen. Kiitos tästä kuuluu teille kaikille.

Kuten juuri totesin, Riihimäki päivitti juuri hetki sitten strategiansa, joka on aidosti tavoitteellinen. Tämä kumpuaa siitä, että uskallamme unelmoida, kokeilla ja luotamme ennen kaikkea yhteisön voimaan. Rohkeus onkin yksi kaupunkimme tärkeimmistä arvoista. Luotamme ihmisiin ja yhdessä syntyvään luovuuteen ja mahdollisuuksiin, joista tämän viikonlopun tapahtumat tai vaikkapa 1-vuotisjuhlaa viettävä Riksula ovat ilmentymiä. Luomme kaupungissa ratkaisuja, joissa voittavat sekä ihmiset ja koko planeetta. Esimerkiksi kiertotalouden ja robotiikan edistämisessä on kyse ratkaisujen hakemisesta aikakautemme suuriin, globaaleihin haasteisiin. 

Näinä epävarmoina aikoina on myös rohkeaa luottaa siihen, että tulevaisuus on epävarmuudesta huolimatta positiivinen. Positiivisuus on pohjimmiltaan myös kykyä nähdä enemmän mahdollisuuksia kuin uhkakuvia sekä kykyä nähdä enemmän ihmisiä yhdistäviä kuin erottavia tekijöitä.

Katsotaan siis rohkeasti kohti tulevaisuutta yhdessä, nähdään siellä mahdollisuuksia ja kehitetään näiden kautta meidän rakasta, aurinkokunnan rohkeinta pikkukaupunkia eteenpäin.

Näillä sanoilla haluan toivottaa kaikille oikein ihanaa syksyn jatkoa ja kaunista Riihimäki-päivää teille kaikille. 

Kiitos.

Kommentit

Jätä kommentti