Aluevaalit 2022

Miian mietteitä

Ennakkoäänestys 12-18.1.2022

Vaalipäivä 23.1.2022

Tammikuussa pidetään Suomen ensimmäiset aluevaalit, joissa valitaan aluevaltuustot hyvinvointialueille. Tähän asti kuntien vastuulla on ollut sosiaalihuollon, terveydenhuollon ja pelastustoiminnan järjestäminen. Jatkossa niistä vastaavat hyvinvointialueet. Hyvinvointialueella on itsehallinto, ja ylintä päätösvaltaa alueen asioissa käyttää aluevaltuusto. Olen ehdolla Kanta-Hämeen hyvinvointialueella ja minua voi äänestää numerolla 46.

Rohkeus puolustaa heikommassa asemassa olevia on aina vienyt minua eteenpäin. Tämä rohkeus kasvoi tehdessäni töitä sosiaalialalla ja siksi lähdin mukaan politiikkaan reilu 10 vuotta sitten. Lähdin politiikkaan mukaan, koska halusin myös tuoda esiin niiden ihmisten äänen, jotka eivät kuulu yhteiskunnassamme. Näihin hiljaisiin ääniin, yhteiskunnan heikommassa asemassa oleviin, olen saanut tutustua työni kautta sekä päättäjänä.

Olen työskennellyt laajasti erilaisissa tehtävissä sosiaali- ja terveyspalveluiden parissa. Työskentely erikoissairaanhoidon puolella sosiaalipalveluissa avasi silmäni käytännössä sille kuinka tärkeää on se, että palvelut kootaan ihmisen ympärille, eikä pompotella ihmistä paikasta toiseen.

Nämä vaalit ovat suunnattoman tärkeät. Kyse on meidän kaikkien palveluista ja nyt rakennamme uutta. Näen, että tässä auttaa myös kokemukseni päätöksenteosta ja kyky tehdä yhteistyötä. Toivon, että ihmiset lähtevät vilkkaasti vaaliuurnille.

Olen saanut olla tekemässä puolueen vaaliohjelmaa puoluehallituksessa. Puolueen vaaliohjelman löydät täältä:

https://sdp.fi/wp-content/uploads/2021/11/SDP_Aluevaaliohjelma_lopullinen.pdf

Näiden lisäksi olen asettanut näihin vaaleihin omat vaaliteemat, jotka löydät täältä:

Rohkeudella ja sydämellä, arvoja unohtamatta

Miia