Avauspuheenvuoro Hämeen Sosialidemokraattien piirikokouksessa 22.4. Heinolassa

Miian mietteitä

Hyvät toverit, ystävät rakkaat!

Vuosi 2017 on ollut jo tähän asti melkoinen vuosi meille hämäläisille sosialidemokraateille. Lahden puoluekokous ja kuntavaalit. Näitä varten teimme hurjasti töitä ja tämän työn hienot tulokset ovat nähtävissä.

Vuonna 2008 kuntavaalien jälkeen silloinen puolueemme puheenjohtaja Jutta Urpilainen nousi iltapäivälehtien ja internetin keskustelupalstojen puheenaiheeksi kommenteillaan, jotka koskivat kuntavaalitulosta. Huomiota ei niinkään herättänyt vaalituksen analysointi, vaan sanat joilla puheenjohtaja aloitti kommenttinsa. Silläkin uhalla, että päädyn tuon samaisen ja hieman kyseenalaisen huomion kohteeksi, haluan avata tämän kokouksen lausumalla nuo samat sanat.

”Aivan aluksi haluan kiittää kaikkia Sdp:tä äänestäneitä, meidän ehdokkaita ja vaalityötä tehneitä ihmisiä.” Kiitos. Teidän ansiosta SDP on Hämeen vaalipiirin suurin puolue.

Vaikka puolueen kokonaistulos vaatii kriittistä tarkastelua, voimme me hämäläiset nauttia ja olla ylpeitä työmme tuloksista.  Meillä on nyt Hämeessä useita kuntia, joissa SDP on suurin puolue. Tämä antaa meille mahdollisuuden tehdä entistä vahvempaa arvojemme mukaista politiikkaa kunnissa ja koko piirin alueella.  Vaaliohjelmien tavoitteet on nyt muutettava selkeiksi toimenpiteiksi.

Vaalien myötä saimme joukkoomme mukaan paljon uusia aktiivisia toimijoita. Pidetään kaikki mukana oli puolueemme kokoava ajatus näissä vaaleissa. Pidetään myös nyt kaikki mukana, vanhat konkarit sekä uudet puoluetyöstä innostuneet ihmiset. Jaetaan vastuuta ja pidetään keskustelut avoimina. Meitä kaikkia tarvitaan, se on selvää, koska maakuntavaalien vaalityö alkaa nyt. Niin kuin aina, on edellisten vaalien vaalityö hyvä pohja seuraaviin vaaleihin. Tämän tuloksen vauhdittaman on hyvä lähteä tekemään vaalityötä maakuntavaaleihin.

Koska kiitosta kuule aivan liian harvoin ja rohkeus on valttia, päätän myös nämä avaussanat noihin sanoihin.

 

Mitään tunnetta ei ole niin vaikea ilmaista
kuin kiitollisuutta.
Sanat eivät tunnu koskaan riittävän.
Siihen asti, kun löydämme sanat,
jotka pystyvät saavuttamaan ajatustemme lennon,
meidän on vain sanottava: Kiitos.

 

Näiden sanojen myötä haluan toivottaa teidät kaikki lämpimästi tervetulleiksi piirikokoukseen.