Hyviä ja huonoja uutisia

Miian mietteitä

Palasin tällä viikolla töihin kesälomalta. Olin onnellinen. Minulla on vakituinen työ johon palata, mikä ei ole itsestäänselvyys näinä aikoina.

Kesän aikana on saatu paljon ikäviä uutia uusista irtisanomisista ja alkavista yt-neuvotteluista. Jatkoa seurannee. Kaupan liitto arvioi, että kaupan alalta voi hävitä jopa 10 000 työpaikkaa tämän ja ensi vuoden aikana.

Tulevaisuudesta huolestui myös elintarviketeollisuuden toimija Valio, joka ilmoitti aloittavansa yt-neuvottelut Venäjän asettamien pakotteiden seurauksena. Positiivinen uutinen Riihimäen kannalta on se, että Valio ilmoitti etteivät pakotteet vaaranna uuden tehtaan rakentamista Riihimäelle.

Tällä viikolla saatiin myös hyviä uutisia, kun valtio ilmoitti lähtevänsä osaomistajaksi Turun telakkaan. Pitkäjänteinen työ telakkateollisuuden pelastamiseksi tuotti tulosta.

Uusien tilauksien työllisyysvaikutuksien arvioitiin olevan noin 12 000 henkilötyövuotta.  Telakan tulevaisuus, uudet tilaukset sekä työpaikat on turvattu. Tässä on mielestäni erinomainen esimerkki onnistuneesta teollisuuspolitiikasta.