Polkuja tulevaisuuteen ei löydetä, ne tehdään. Yhdessä.

Miian mietteitä,Yleinen

Tänään hämäläiset sosialidemokraatit kokoontuivat syyspiirikokoukseen asettelemaan askelmerkit seuraavalle vuodelle hyväksymällä mm. toimintasuunnitelman ensi vuodelle. Alla on kokouksen avauspuheenvuoroni.

Kiitos kaikille onnistuneesta kokouksesta.

 

Arvoisa piirikokousväki!

100-vuotiaan Suomen juhlavuotena olemme kokoontuneet syyspiirikokoukseen tänne Tammelaan, Hämeen Härkätien varrelle. Kuluva vuosi on ollut työntäyteinen meille hämäläisille sosialidemokraateille. Vuoden varrella olemme saaneet tuntea helpotuksen tunteita sekä onnistumisen riemua. Lahden puoluekokous ja kuntavaaleissa saavutettu tulos loivat hyvän pohjan lähteä rakentamaan tulevia vaalivoittoja. Noita voitettavia vaaleja meillä riittää lähivuosina.

 

Polkuja tulevaisuuteen ei löydetä, vaan ne tehdään. Yhdessä. Tässä kokouksessa on tarkoituksena päättää piirin toiminnan askelmerkeistä seuraavalle vuodelle. Lainaan tässä kohtaa viisasta toimijaa, aktiivista ja oivaltavaa toveria, piirimme toiminnanjohtaja Pirjo ”Pipa” Alijärveä. ”Toimintasuunnitelmaan on ladattu hieman uutta, riittävästi vanhaa, hyväksi koettua ja ripaus kansainvälisyyttä. ”

 

Uskon, että tässä on toimiva resepti siihen, miten pääsemme yhdessä asetettuihin, kunnianhimoisiin tavoitteisiin. Haluamme, että SDP on Hämeessä vahvin, suurin ja näkyvin puolue, joka muodostuu poliittisesta toiminnasta sekä vilkkaasta ja aktiivisesta järjestötyöstä. Näihin toimiin toivomme saavamme teidät kaikki mukaan. Piiri tai puolue ei ole vain joku irrallinen toimija, vaan me kaikki täällä muodostamme yhdessä nämä.

 

Maamme poliittinen tilanne on sangen erikoinen. Upealta presidenttiehdokkaaltamme, Tuula Haataiselta saamme tänään kuulla viimeisimmät uutiset ja taustat ajankohtaisesta tilanteesta, ehkäpä myös tuoreimmat tiedot sote- ja maakuntauudistuksen osalta.  Muutama viikko sitten hämäläinen, puolueemme varapuheenjohtaja Ville Skinnari kysyi blogissaan, aikooko Kokoomus ajaa väkisin valinnanvapauden sellaisessa kulmassa eduskuntaan, että se ei vieläkään kelpaisi perustuslakivaliokunnalle? Tämä jää nähtäväksi, mutta viime päivien uutisten pohjalta voimme todeta, ainakin sen, että ajajan paikalla on kokoomus, keskusta istuu pelkääjän paikalla ja siniset tulevat mukana peräkontissa.

 

Ensi vuonna on tarkoituksena terävöittää meidän hämäläisten sosialidemokraattien poliittisia linjauksia. Poliittisen ohjelman valmistelu on jo käynnistynyt ja sitä jatketaan piirin seminaarissa Riihimäellä 2.12. Toivottavasti näemme kaikki myös siellä.

 

Näillä sanoilla haluan avata tämän kokouksen ja toivottaa teidät kaikki lämpimästi tervetulleiksi piirikokoukseen!