Riihimäen uusi upea kesäteatteri on nyt virallisesti avattu

Miian mietteitä
Riihimäen kesäteatterin avajaiset 21.6.2023

Riihimäen upea kesäteatterin avajaisia vietettiin 21.6.2023. 451-paikkainen katettu kesäteatteri on upea kokonaisuus, jota kannaattaa tulla ihastelemaan kauempaakin. Ilta huipentui Vaimoni on toista maata -komedian ensi-iltaan. Pidin tilaisuudessa maljapuheen, joka on luettavissa alla.

Arvoisat avajaisvieraat!

Hienoa päästä avaamaan tämä uusi, epäilemättä Suomen hienoin kesäteatteri.

Kesäteatterin parantaminen lähti aikoinaan liikkeelle valtuustoaloitteesta, jonka Erja Hirviniemi teki ja se sai taakseen suuren määrän päättäjiä. Tuon jälkeen kaupunki on elänyt ja matkan varrella on nähty useita erilaisia päätöksiä. Näillä kaikilla on ollut omat vaikutuksensa ja nyt tämän polun lopputuloksena meillä on tämä upea, uusi kesäteatteri.

Riihimäen kesäteatteri on ollut jo 50-luvulta lähtien erottamaton osa riihimäkeläistä kesäkulttuuria. Uudessa kesäteatterissa minua puhuttelee myös se, että tämä kesäteatteri on tehty yhdessä, kuten Riihimäki tehdään. Kiitos erityisesti Riihimäen teatterille ja nuorisoteatterille hyvästä yhteistyöstä sekä muille yhteistyötahoille.

Näen, että kaupungin yksi tärkeimmistä tehtävistä on luoda mahdollisuuksia: Uusi kesäteatteri luo hienot mahdollisuudet kaupungissa toimivalle ammattiteatterille ja muille tapahtumia järjestäville tahoille, ja näin tämä vahvistaa entisestään Riihimäkeä kulttuuri- ja tapahtumakaupunkina.

Yksi keskeinen kaupunkistrategian tavoite on se, että Riihimäki haluaa olla tulevaisuuden tekijöiden koti. Kesäteatteri ja Suomen suurin nuorisoteatteri mahdollistavat myös lasten ja nuorten taiteen perusopetuksen kehittämisen kaupungissa.

Tämän lisäksi haluamme kehittää kaikkien asukkaiden tulevaisuuden taitoja. Me uskomme siihen, että tulevaisuuden osaaminen edellyttää luovuutta ja ongelmanratkaisukykyä, yhteisöllisiä työskentely- ja digitaitoja, unohtamatta empatiaa ja tunneälyä. Näiden taitojen kehittämisessä kulttuurilla ja luovuudella on iso rooli.

Luovuus on yksi elämää ylläpitävistä voimista. Yksilö voi ilmaista itseään luovuuden avulla, ja yhteiskunta kehittyy, kun sen jäsenet tekevät luovia ratkaisuja ja uudistavat vanhoja käytäntöjä. Ilman luovuutta ja kulttuuria ei synny innovaatiota, joiden kautta myös Riihimäki haluaa muuttaa maailmaa -hauskuutta unohtamatta.

Näillä sanoilla haluan nostaa maljan.

Nostetaan malja yhdessä tehdylle uudelle ja upealle kesäteatterille!