#RiPSPECT

Miian mietteitä,Yleinen

Sain kunnian viedä kaupungin tervehdyksen Riihimäen Palloseuran gaalaan 4.11.2017. Olen useammassa tilaisuudessa puhunut siitä, kuinka tärkeää on ottaa kaikki eri toimijat mukaan ratkomaan kaupunkimme yhteisiä haasteita. Halukkuutta tähän on  ja tämä korostui myös Rips-gaalssa käydyissä keskusteluissa.  Alla on tervehdykseni, jonka tilaisuuden aluksi esitin.

 

Arvoisat juhlavieraat, gaalaan osallistujat!

 

Minulla on onni ja kunnia tuoda kaupungin terveiset teille. Toivottavasti pääsen tänään syventymään jalkapallon ihmeelliseen maailmaan hiukan paremmin teidän asiantuntijuuden kautta.

 

Hyvät ystävät, Riihimäen kaupunki kuuntelee tarkasti teitä, miten te näette riihimäkeläisen urheiluelämän ja sen kehittämisen. Rips on toiminut tässä kaupungissa luoden urheilukulttuuria ja  hyvinvointia paljon pidempään, kun olen elänyt täällä. Syntyperäisenä riihimäkeläisenä tiedän kuitenkin sen, mikä merkitys Rips:llä on ollut ja tulee olemaan kunnassamme.

 

Urheilua ja sen merkitystä voidaan tarkastella myös laajemmasta näkökulmasta. Me kaikki tiedämme, mitä jalkapallo merkitsee maailman kansoille. Iät ja ajat se on tuonut ihmisiä yhteen yli valtioiden rajojen, yli kielimuurien sekä luonut meille yhteneväisyyden tunnetta. Tässä epävakaassa maailman tilanteessa voisinkin väittää, että omalta osaltaan se ehkäisee konfliktien syntyä.

 

Arvoisat juhlijat! Riihimäki on juuri äskettäin uusinut strategiansa. Ajatus on, että meissä päättäjissä tai virkamiehissä ei asu kaikki viisaus. Tarkoituksena on ottaa kuntalaiset, yhdistykset ja seurat mukaan tiiviimmin asioiden valmisteluun. Päämääränä on saada kaikki tietotaito käytettyä hyväksi. Sitä tarvitaan kaupunkimme haasteellisessa tilanteessa, joka pystytään kääntämään, jos kaikki pelaamaan samaan maaliin.

 

Uskon, että näin Riihimäki kehittyy paremmaksi paikaksi asua ja samalla se kehittyy kohti nykyaikaista kansalaisyhteiskuntaa, jossa kuntalaiset ovat vahvoja toimijoita omissa asioissaan.

 

Olen kuullut edelliseltä kaupunginhallituksen puheenjohtajalta, että Rips-gaala on ollut aina hauskanpitoa parhaimmasta päästä. Kiitos vielä kerran, että saan olla kanssanne täällä tänään. Toivotan teille kaikille oikein hauskaa illan jatkoa ja onnea sekä menestystä jatkoon.

 

Pidetään yhteyttä!