Tervetuloa Hämeeseen rakentamaan tulevaisuuden sosialidemokratiaa!

Miian mietteitä

SDP:n 45. puoluekokous järjestetään Hämeessä Suomen itsenäisyyden juhlavuotena. Vaikeista ajoista huolimatta suomalaiset ovat sata vuotta rakentaneet omaa maataan ja päättäneet asioista yhdessä. Me sosialidemokraatit olemme olleet tärkeässä roolissa tuossa rakennustyössä. Suomalainen hyvinvointiyhteiskunta on pitkälti sosialidemokraattien työn tulosta.

Suomalaisen hyvinvointiyhteiskunnan kehityksen kannalta merkittävä kokous pidettiin Hämeessä vuonna 1903. Kokouksessa hyväksytty SDP:n ensimmäinen periaate- ja puolueohjelma – Forssan ohjelma johti lukuisiin kansalaisten hyvinvointia parantaviin uudistuksiin. Tässä puoluekokouksessa saamme käsiteltäväksi puolueen uuden periaateohjelman, joka on puolueen kuudes ohjelma. Ympärillä olevan maailman muuttuessa on syytä pysähtyä pohtimaan, millaista politiikka haluamme jatkossa tehdä yhteisesti jaettujen arvojemme pohjalta.

Me hämäläiset haluamme puoluekokousväen tuntevan olonsa kotoisaksi Hämeessä. Kotoisan tunteen saavuttamista edesauttaa varmasti tieto siitä, että sosialidemokratialla on Hämeessä vankka asema. Vuoden 2015 eduskuntavaalit olivat meille monella tapaa haasteelliset, mutta onnistuimme säilyttämään Hämeessä suurimman puolueen aseman. Aseman säilyttämiseksi tarvitaan pitkäjänteistä työtä.

Kannatuksemme on ollut noususuuntainen hetken aikaa, josta voimme kaikkia nauttia ja iloita. Tässä hetkessä elävässä liikkeessämme tiedostamme myös nopeasti muuttuvan maailman haasteet ja haluamme hakea näihin ratkaisuja myös tässä kokouksessa. Suomen itsenäisyyden juhlavuoden teemana on Yhdessä, joka sopii myös puoluekokouksemme punaiseksi langaksi. Lahdesta on lähdettävä yhtenäinen joukko kohti tulevia haasteita ja me hämäläiset haluamme osaltamme varmistaa, että tässä onnistutaan.

Tervetuloa Hämeeseen rakentamaan tulevaisuuden sosialidemokratiaa!