Tulevaisuus syntyy kohtaamisista – myös Joulukadun avajaisissa.

Miian mietteitä,Yleinen

Sain kunnian avata Riihimäen joulukadun tänä vuonna. Alla avajaispuheeni. En varmasti olisi osannut aavistaa pikkutyttönä, kadun kulmassa joulupukkia odotellessa, että joku päivä olen avaamassa tätä perinteistä riihimäkeläistä tapahtumaa. Kiitos tästä kunniasta vielä kerran!

 

Arvoisat kuulijat, joulun tunnelmaan virittäytyvät!

Ilo olla täällä tänään teidän kanssa. Vaikka lumi tuli ja meni, me tiedämme, että joulutunnelma syntyy muustakin. Juha Vainion sanoin, se saattaa löytyä vaikka paikallansa pysyy.

Joulukadun avajaiset on koko perheen tapahtumana tuonut Riihimäen keskustan kadut täyteen ihmisiä jo vuodesta 1963 asti. 55 vuotias tapahtuma on säilyttänyt paikkansa riihimäkeläisten joulunviettotavoissa sekä kaupunkilaisten sydämissä.

Sata vuotiaan Suomen juhlavuoden teema ”Yhdessä” on saanut minut myös pohtimaan kotikaupunkiani eri tavalla. Yksin saa aikaan paljon, mutta yhdessä saamme aikaan pieniä ihmeitä, usein suuriakin. Riihimäen kaupungin juuri päivitetyn vision mukaan tulevaisuus syntyy kohtaamisista. Vision toteutumiseen tarvitaan myös tällaisia tapahtumia. Tapahtumia jotka saattavat ihmisiä yhteen.

Joulukadun avajaisiin liittyy monenlaisia muistoja. Joulukadun avajaiset ovat lapsen jännitystä joulupukin nähdessä, herkistymistä joululauluja kuullessa, ihmisten hymyjä kaduilla ja yhtenäisyyden tunnetta väkijoukossa. Se on välkkyviä valoja pimeän talven keskellä sekä väriä harmaassa säässä. Se on yrittäjien, yhdistyksien ja muiden riihimäkeläisten toimijoiden yhteinen taidonnäyte, aikana jolloin koko maailma valmistautuu vastaanottamaan juhlapyhiä.

Vetovastuu tapahtumasta siirtyy tästä eteenpäin Riihimäen yrittäjille ja Riihimäen teatterille. Tiedän, että tulevat tahot edustavat myös kaupungin arvoja: reiluutta, ripeyttä ja rohkeutta. Kaupungin puolesta haluan toivottaa teille onnea matkaan ja kiittää teitä aktiviisiuudesta.

Erityisesti haluan kiittää kaupungin puolesta Riihimäen mieslaulajia ansiokkaasta työstä kotikaupunkimme hyväksi. Tämä tapahtuma on tuonut iloa moniin koteihin ja uskon tämän perinteen jatkuvan.

Taas toivotus hyvän joulun valtaa kotikaupunkimme.

Näillä sanoilla haluan avata Riihimäen joulukadun sekä toivottaa teille kaikille oikein ihanaa joulun odotusta ja rauhallista joulumieltä!