Tulevaisuuteen katsova joukkuepelaaja Skinnari jatkokaudelle

Miian mietteitä

SDP:n 46. puoluekokous lähestyy vauhdilla. Puoluekokous järjestetään Tampereella 22.-24.8.2020. Viime viikolla hämäläiset puoluekokousedustajat järjestäytyivät ja asetimme henkilövalintojen osalta ykköstavoitteeksi Villen jatkokauden puoluejohdossa. Alla on puoluekokousryhmän tiedote ensimmäisestä ryhmän kokouksesta.

SDP:n Hämeen puoluekokousedustajat:

TULEVAISUUTEEN KATSOVA JOUKKUEPELAAJA SKINNARI VARAPUHEENJOHTAJAKSI

Hämeen SDP:n puoluekokousedustajat kannattavat Ville Skinnaria puolueen varapuheenjohtajaksi. SDP:llä on katse tulevaisuudessa ja puoluejohto tarvitsee jatkossakin hyvää joukkuepeliä. Skinnari on todentanut osaamisensa haastavana aikana.

– Olemme innolla tukemassa Ville Skinnaria jatkokaudelle. Puolueen varapuheenjohtajana Ville on kiertänyt ahkerasti ympäri Suomea ja vienyt aktiivisesti eteenpäin jäsenistön toiveita. Kun puheenjohtaja Rinne sairastui, johtivat Ville ja Sanna Marin ansiokkaasti puoluetta yhdessä haasteellisena aikana. Puoluejohto tarvitsee jatkossakin Villen kaltaista joukkuepelaajaa, SDP:n Hämeen piirin puheenjohtaja Miia Nahkuri kertoo.

Skinnari toisen kauden kansanedustaja ja toimii Sanna Marinin hallituksen kehitysyhteistyö- ja ulkomaan kauppaministerinä. Hänet valittiin SDP:n varapuheenjohtajistoon Lahden puoluekokouksessa vuonna 2017 ja puoluehallitukseen Seinäjoen puoluekokouksessa 2014.

– Lahden puoluekokouksesta on jo yli kolme vuotta ja sinä aikana SDP:n puoluejohto on vaikeissakin olosuhteissa pystynyt tulokselliseen yhteistyöhön. Olemme nousseet pääministeripuolueeksi. Kriisistä nousemiseen tarvitsemme joukkueen, joka tunteen toisensa. Uuden puoluejohdon pitää olla valmis nostamaan Suomi kriisistä ja tiedän, että tällä joukkueella pystymme siihen. Oma roolini on luoda edellytykset Suomen kestävälle vihreälle kasvulle ja mahdollistaa sitä kautta hyvinvointivaltion rahoituspohja myös tuleville sukupolville, toteaa Ville Skinnari.

Hämeen piirillä on puoluekokouksessa 39 edustajaa. Ryhmä järjestäytyi torstai-iltana Teams-ohjelmistolla suoritetussa etäkokouksessa. Hämeen demarien puoluekokousryhmän puheenjohtajaksi valittiin Iisakki Kiemunki Hämeenlinnasta ja varapuheenjohtajaksi Kimi Uosukainen Lahdesta. Puoluekokouksen vaalivaliokunnassa Hämetta edustaa Sami Salminen Heinolasta ja varalla Anne LaatikainenHämeenlinnasta.

– Hienoa, että Hämeen puoluekokousryhmä seisoo täysin yhtenäisenä rintamana tukemassa Villeä jatkokaudelle. Ville Skinnarilla on juuret syvällä sosialidemokraattisessa liikkeessä, mutta samaan aikaan katse tiukasti tulevaisuudessa. Maailma on jälleen merkittävässä murroskohdassa, ja kansainvälisesti kokeneena ihmisenä Ville pystyy hahmottamaan ison kuvan myös oman liikkeemme kohdalta, kehuu Iisakki Kiemunki.

Lisätietoja:

Ville Skinnari, puh. 040 504 8187

Hämeen sosialidemokraatit pj. Miia Nahkuri, puh. 040 825 5967

SDP:n Hämeen puoluekokousryhmän pj. Iisakki Kiemunki, puh. 050 586 5697