Turvalliset ja terveet oppimisympäristöt ovat sijoitus kaupungin tulevaisuuteen

Miian mietteitä

Peltosaaren koulun kohtalo oli vuoden 2019 Riihimäen talousarviovaltuuston suurin puheenaihe ja hyvä niin, koska aihe on todella tärkeä. Maailman paras peruskoulu on hyvinvointivaltiomme hienoimpia saavutuksia ja lapset ansaitsevat turvalliset ja toimivat oppimisympäristöt.

Sosialidemokraattien valtuustoryhmä esitti, että päätös Peltosaaren alueen investoinnista tehdään vuoden 2020 talousarvion yhteydessä, jolloin käytössä on tarkentuneet tiedot väestöennusteesta sekä palveluverkkoselvitys on valmis. Esitys tuli myös valtuuston päätökseksi. Peltosaaren koulun lisäksi Otavan päiväkoti on jouduttu sulkemaan sisäilmaongelmien vuoksi. Kun olemme saaneet tarvittavat tiedot, voimme arvioida paremmin millaisen monitoimirakennuksen tarvitsemme alueelle.

Peltosaaren nykyinen koulurakennus on tullut elinkaarensa päähän. Tekohengittämällä rakennuksessa on pystytty olemaan vielä toistaiseksi, mutta kestävä ratkaisu tämä ei ole. Suunnitelmien mukaan Peltosaaren koulu on siirtymässä entisen kauppaoppilaitoksen tiloihin ensi syksystä lähtien. Henkilökunnan ja lasten vanhempien huoli pienten koululaisten koulumatkasta otetaan vakavasti. Aikoinaan Uramon koulu joutui muuttamaan entisen kauppaoppilaitoksen tiloihin kahden viikon varoitusajalla ja tällaista ei varmasti kukaan toivo nyt tapahtuvan.  Nyt siirto pystytään tekemään suunnitelmallisesti ja näin voidaan paremmin huomioida koulumatkan turvallisuus.

 

Talousarvion käsittely sujui hyvässä hengessä, kiitos siitä kaikille valtuutetuille.