Päiväkirjasta: 32 päivää vaaleihin

Tunnelmia

 

Vaalivauhti on nyt päällä ja paras vaihe meneillään: ihmisten tapaaminen! Parin viikon sisällä on ollut mahtavia kohtaamisia vaaliteltoilla ja palavereissa, urheilutapahtumissa ja tanssiparketin äärelläkin. Keskusteluissa nousevat esiin niin arjen huolet kuin maailman tilannekin, mutta myös ilonaiheet ja toivo paremmasta.

Ylivoimaisesti suurin puheenaihe on työ. Ihmiset ovat huolissaan työpaikoista ja samalla myös siitä, millaisin ehdoin tulevaisuudessa töitä tehdään. Myös työelämän jälkeinen aika mietityttää eli eläkeikäisten asema.

Työministeri Lauri Ihalainen vieraili viime maanantaina Riihimäellä. Iltapäivällä ja kävimme työpaikkavierailulla HF-Autohuollossa, joka on vuonna 1993 perustettu ajoneuvojen huolto- ja korjausalan yritys. Toiminnassaan yritys kiinnittää erityistä huomiota laatu- ja ympäristöasioihin ja asiakkaiden asettamien vaatimusten sekä toiveiden toteuttamiseen. Upeaa on, että yritys on tarjonnut monelle nuorelle polun elämän rakentamiseen mm. oppisopimuskoulutuksen kautta, joka on rakennettu yhdessä ammattikoulun kanssa.

Illalla ministeri Ihalainen oli tavattavissa Riihimäen kaupunginkirjastolla. Kansalaistapaamisessa keskusteltiin tietenkin työstä, koulutuksesta ja vähän eläkkeistäkin. Ministeri painotti työttömyyden olevan suurin eriarvoistumisen syy. Nuorten koulutus, ja erityisesti oppisopimuskoulutukseen panostaminen, olivat myös runsaslukuisen yleisön listan kärkipäässä.

”Asioita voi muuttaa. Tarvitaan vain rohkeita ihmisiä.”


Kampanjointini jatkuu soppatykkien äärellä, keskustelutilaisuuksissa ja vaalipaneeleissa eri puolilla Hämettä. Jos haluat tietää missä suunnilleen liikun, kurkkaa kalenteriani ja tule tapaamaan. Nähdään!

 Photo 7.3.2015 14.47.51 SAK_150314_05 150317_02  Vaalityöstä_Miia_Ihalainen Hyväätyötä_ilmapallo 150317_01